Risotto cytrynowo-bazyliowe z polewą pomidorową to bezglutenowe przystawka. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka skórki cytrynowej, szczypta soli, bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Risotto pomidorowo-bazyliowe, Kremowe Pomidorowe Risotto Bazyliowe, oraz Risotto pomidorowo-bazyliowe z Mascarpone.
Instrukcje
1
Aby przygotować polewę, połącz pierwsze 8 składników. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.
2
Aby przygotować risotto, rozpuść masło w szybkowarze 6-litrowym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybkowar
3
Dodać cebulę; gotować 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodać ryż i czosnek; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Ryż
5
Dodaj wino; gotuj 1 minutę lub do wchłonięcia płynu, często mieszając. Wymieszać bulion, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i gałkę muszkatołową. Zamknij pokrywę bezpiecznie i doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Dostosuj ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia; gotuj 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Gałka Muszkatołowa
Bulion
Sól
Wino
6
Zdejmij z ognia; umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
7
Zdejmij pokrywę. Wymieszać z serem, skórką, sokiem i bazylią. Top z polewą pomidorową.