Risotto Bulgur z kukurydzą i krewetkami

Risotto Bulgur z kukurydzą i krewetkami
Bulgur Risotto z kukurydzą i krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pszenicę bulgur, płatki pieprzu, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cytrynowo-miętowe Risotto Bulgur z krewetkami czosnkowymi, Risotto z kukurydzą słodką z krewetkami, oraz Pieczone krewetki z kukurydzą i risotto ze szparagami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu. Czosnek gotować, mieszając, przez 30 sekund; dodać bulgur i sól; wymieszać 1 minutę więcej. Stopniowo mieszać w 2 szklanki wrzącej wody, 1/2 szklanki na raz (czekając, aż bulgur wchłonie go dodać więcej), aż bulgur jest lekko soupy, 8 do 10 minut. (Możesz nie używać całej wody.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj krewetki. Gotować, stale mieszając, aż zmieni kolor na różowy, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Dodaj kukurydzę, paprykę, sok z 1 limonki i płatki czerwonej papryki; wymieszaj, dodając wodę, aby mieszanina była kremowa. Gotować, mieszając, aż kukurydza i pieprz są rozgrzane przez, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
4
Dodać kolendrę; podawać z limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
5
Self
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn