Risi e Bisi z szynką i parmezanem
Risi e Bisi z szynką i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 944 kalorie, 49g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz wino, czosnek, szynkę delikatesową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Podobne przepisy to Risi e Bisi, Risi E Bisi, oraz Risi E Bisi.
Instrukcje
W dużym garnku roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę, seler, i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Dodać wino i gotować, aż prawie odparuje, o 5 protokół.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż płyn zmniejszy się do około 7 filiżanek, około 20 minut.
Dodać ryż, pietruszka, i sól i gotować na niskim wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aż ryż jest po prostu miękkie, 10 do 15 protokół. Wymieszać z groszkiem, szynką, parmezanem i pieprzem.
Groszek drobny: groszek jest jednym z niewielu warzyw, które są zwykle lepiej mrożone niż świeże. Mrożony drobny groszek konsekwentnie ma dobry smak, przyjemną słodycz i delikatną konsystencję. Na wiosnę, jeśli znajdziesz naprawdę świeży, słodki groszek, użyj ich tutaj. Wystarczy dodać je z ryżem i pietruszką.
Rekomendacja wina: lekka i bezpretensjonalna czerwień będzie najlepszym partnerem dla tego dania. Poszukaj w Veneto cierpko-wiśniowego smaku ostrego Bardolino lub nieco pełniejszego Valpolicella.