Rigatoni z polędwicą i sosem Gorgonzola
Rigatoni z polędwicą i sosem Gorgonzola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 729 kalorii, 43g białka, oraz 31 g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, gorgonzolę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwica pieprzowa z sosem wiśniowo-Merlot i gorgonzolą, Biltmore Estate piersi z kurczaka na bogatym w Rigatoni sosie Gorgonzola przykrywa grillowanego kurczaka i makaron, oraz Gorgonzola Rigatoni z warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu. Stek przyprawiamy po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i dodajemy na patelnię. Brązowy ze wszystkich stron, około 4 minut i usunąć. Mięso powinno być średnio rzadkie.
Na rozgrzaną patelnię dodać pozostałą 1 łyżkę oleju wraz z grzybami i 1/4 łyżeczki soli. Gotować przez około 2 minuty.
Grzyby wyjąć z patelni i dodać do steka.
Dodaj szalotka, bulion, i sos Worcestershire na gorącej patelni. Gotować, mieszając, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki, które przylegają do dna patelni. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki, około 5 minut.
Dodać ser i śmietanę na patelnię wraz ze stekiem i pieczarkami i nagromadzonymi sokami, pozostałą 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu oraz natkę pietruszki. Gotować na wolnym ogniu, około 1 minuty.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować rigatoni aż tylko gotowe, o 14 protokół.
Odcedzić makaron i wrzucić go z sosem.
Rekomendacja wina: Gorgonzola jest słona, ostra i asertywna, co sprawia, że trudno ją sparować z winem. Najlepszym wyborem jest prosta czerwień o delikatnej kwasowości, taka jak barbera z regionu Piemont we Włoszech lub Beaujolais-wioski z Francji.