Ricotta-Basil Gnocchi
Ricotta-Basil gnocchi wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 20g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,39 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i zbierz sól, liście bazylii, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ricotta-Basil Gnocchi, Ricotta Gnocchi Z Cytryną I Bazylią, oraz Ricotta Gnocchi z bazylią i świeżą mozzarellą.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać ricotta, 1/2 szklanki sera romano, bazylia, jajka, oliwa z oliwek, i 1/2 łyżeczki pieprzu, aż dobrze wymieszane.
Dodać 2 szklanki kaszy manny i mieszać aż do równomiernego zwilżenia.
Zeskrobać ciasto na desce lekko pokrytej kaszą manną i zagniatać, aż utworzy gładką kulkę, która nie jest już lepka, około 20 obrotów, dodając więcej kaszy mannej w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejeniu.
Ciasto pokroić na 10 sztuk. Palcami zwiń każdy w linę o grubości 1/2 cala.
Wytnij liny na 1-calowe kawałki i połóż, lekko od siebie, na blachach do pieczenia lekko pokrytych kaszą manną.
W patelni 8-do 10-litrowej na dużym ogniu, zagotuj 5 litrów wody i 1 łyżkę soli. Delikatnie wcisnąć gnocchi do wody i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie do ugryzienia, o 10 protokół.
Łyżka sos marinara do miski i Kopiec gnocchi na górze.
Dodaj więcej soli, romano i pieprzu do smaku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.