Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej

Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej
Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko ser ricotta, sól morską, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Raviolo Z Żółtkiem Masła Truflowego, Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym, oraz Wołowina krótkie żebro i żółtko jaj Raviolo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby makaron: Kopiec 3 ½ szklanki mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubić jajka i olej i zacząć włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi well.As rozwijasz studnię, wciskasz mąkę do góry od podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko ponownie mąki pokładzie i kontynuować ugniatanie przez 5 lub 6 Więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Rozwałkuj ciasto makaronowe do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu. Z cienkiego arkusza makaronu Wytnij 12 okręgów o średnicy 6 cali. Zestaw 6 kółek na blaszce posypanej mąką, przykryj folią i ustaw aside.To wykonaj nadzienie: przygotuj lodową kąpiel. W dużym garnku z osoloną wrzącą wodą blanszujemy chard przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Odcedzić, a następnie szybko zanurzyć go w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
4
Odcedzić ponownie, a następnie ścisnąć go w pięści, aby usunąć jak najwięcej wilgoci.
5
Przenieś do robota kuchennego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Dodać odsączoną ricottę do robota kuchennego, pulsować, Aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Dodaj gałkę muszkatołową, sól morską, pieprz i 2 żółtka. Uruchom maszynę, aż mieszanina jest dobrze łączy. Może być konieczne zeskrobanie boków miski raz, aby zapewnić, że jest równomiernie wbudowany. Wymieszaną mieszaninę łyżka do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1 ½ cala.Rura pierścień mieszaniny ricotta około ½ cala od krawędzi każdej z 6 rund ciasta, które zostały odłożone na tacy. Celem jest stworzenie studni do przechowywania jednego z 6 pozostałych żółtek na każdej z rund ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzać patelnię o dużym dnie na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj masło i pokrojoną szałwię, często ubijając i uważnie obserwując. Zauważysz, że masło stanie się spienione, a następnie substancje stałe mleka zaczną brązowieć. Po uruchomieniu, wyjąć patelnię z ciepła. Masło będzie przejść od brązowego do czarnego szybko, więc ustawić patelnię na chłodnym, żaroodpornej powierzchni do powolnego gotowania przed masło zamienia czarny. Zapach masła; powinno mieć orzechowy aromat i być karmelowe w color.To zakończyć danie: zagotować 6 litrów wody w dużym garnku i dodać 2 łyżki soli. Obniżyć ciepło na wolnym ogniu i niech pęcherzyki ustępują. Delikatnie, za pomocą szerokiej płaskiej szpatułki, opuść każde raviolo do wody. Gotować przez około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
3
Usuń, delikatnie z wody i umieść je po kolei na patelni z sosem szałwiowym z brązowym masłem, użyj łyżki, aby pokryć każdy z nich dobrze z sosem. Powtórz z pozostałymi raviolos. Umieszczając każdy z nich ostrożnie na każdym z 6 talerzy do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Mżawka pozostały sos równomiernie na każdym talerzu, upewniając się, że to niektóre z smażonej szałwii, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5
Udekoruj obficie tarką z Parmigiano-Reggiano i opcjonalną mżawką oleju truflowego. Wystarczy powiew oleju. Olej truflowy może być dość podstępny, gdy jest używany z ciężką ręką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn