Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej
Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko ser ricotta, sól morską, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Raviolo Z Żółtkiem Masła Truflowego, Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym, oraz Wołowina krótkie żebro i żółtko jaj Raviolo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby makaron: Kopiec 3 ½ szklanki mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubić jajka i olej i zacząć włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi well.As rozwijasz studnię, wciskasz mąkę do góry od podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko ponownie mąki pokładzie i kontynuować ugniatanie przez 5 lub 6 Więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkuj ciasto makaronowe do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu. Z cienkiego arkusza makaronu Wytnij 12 okręgów o średnicy 6 cali. Zestaw 6 kółek na blaszce posypanej mąką, przykryj folią i ustaw aside.To wykonaj nadzienie: przygotuj lodową kąpiel. W dużym garnku z osoloną wrzącą wodą blanszujemy chard przez około 3 minuty.
Odcedzić, a następnie szybko zanurzyć go w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić ponownie, a następnie ścisnąć go w pięści, aby usunąć jak najwięcej wilgoci.
Przenieś do robota kuchennego.
Dodać odsączoną ricottę do robota kuchennego, pulsować, Aby połączyć.
Dodaj gałkę muszkatołową, sól morską, pieprz i 2 żółtka. Uruchom maszynę, aż mieszanina jest dobrze łączy. Może być konieczne zeskrobanie boków miski raz, aby zapewnić, że jest równomiernie wbudowany. Wymieszaną mieszaninę łyżka do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1 ½ cala.Rura pierścień mieszaniny ricotta około ½ cala od krawędzi każdej z 6 rund ciasta, które zostały odłożone na tacy. Celem jest stworzenie studni do przechowywania jednego z 6 pozostałych żółtek na każdej z rund ciasta.
Rozgrzać patelnię o dużym dnie na średnim ogniu.
Dodaj masło i pokrojoną szałwię, często ubijając i uważnie obserwując. Zauważysz, że masło stanie się spienione, a następnie substancje stałe mleka zaczną brązowieć. Po uruchomieniu, wyjąć patelnię z ciepła. Masło będzie przejść od brązowego do czarnego szybko, więc ustawić patelnię na chłodnym, żaroodpornej powierzchni do powolnego gotowania przed masło zamienia czarny. Zapach masła; powinno mieć orzechowy aromat i być karmelowe w color.To zakończyć danie: zagotować 6 litrów wody w dużym garnku i dodać 2 łyżki soli. Obniżyć ciepło na wolnym ogniu i niech pęcherzyki ustępują. Delikatnie, za pomocą szerokiej płaskiej szpatułki, opuść każde raviolo do wody. Gotować przez około 2 protokół.
Usuń, delikatnie z wody i umieść je po kolei na patelni z sosem szałwiowym z brązowym masłem, użyj łyżki, aby pokryć każdy z nich dobrze z sosem. Powtórz z pozostałymi raviolos. Umieszczając każdy z nich ostrożnie na każdym z 6 talerzy do serwowania.
Mżawka pozostały sos równomiernie na każdym talerzu, upewniając się, że to niektóre z smażonej szałwii, jak również.
Udekoruj obficie tarką z Parmigiano-Reggiano i opcjonalną mżawką oleju truflowego. Wystarczy powiew oleju. Olej truflowy może być dość podstępny, gdy jest używany z ciężką ręką.