Rabarbar-Gingersnap Parfaits
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Rabarbarowo-Gingersnap Parfaits. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukierników cukier, sherry, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Rabarbar Gingersnap Parfaits, Granat, Pomarańcza I Gingersnap Parfaits, oraz Ciasto rabarbarowo-gingersnap Icebox dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżego rabarbaru, przyciąć i drobno posiekać.
Gotować rabarbar i cukier granulowany w szerokim 3-do 4-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, stale mieszając, aż rabarbar zacznie wydzielać soki. Zmniejszyć ogień i dusić, często mieszając, aż rabarbar rozpada się i zmniejsza się do około 1 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Przełożyć rabarbar do metalowej miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą i schłodzić, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, około 5 minut.
Ubij śmietanę i cukier w misce mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty.
Dodać śmietanę i Sherry i ubijać, aż powróci do sztywnego szczytu.
Dekoracyjnie warstw 1/3 szklanki rabarbaru, 1/2 szklanki bitej śmietany i 1 1/2 łyżki okruchów gingersnap w każdej z 4 (6-uncji) szklanek na łodygach(zostanie trochę rabarbaru). Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.