Pâte à Choux Shells (muszle ciasta francuskiego)
Pâte à Choux Shells (Francuskie muszle ciasta) może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 136 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mleko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pâte à Choux"ptysie", Krem Waniliowy W Skorupkach Ciasta, oraz Kremowy kurczak na skorupkach z ciasta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić na bok.
Rozgrzać masło, mleko, odmierzoną wodę, cukier i sól w średnim rondlu na średnim ogniu, aż masło stopi się i płyn dojdzie do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj mąkę na raz i energicznie mieszaj drewnianą łyżką, aż dobrze się włączysz. Gotować, stale mieszając, aż ciasto wygląda lśniąco i jest gładkie w dotyku, a na dnie patelni uformowała się cienka folia, około 5 minut. (Ciasto z łatwością uformuje 1 dużą kulkę.)
Przenieść ciasto do miski miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy i pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut. W międzyczasie napełnij małą miskę wodą i odstaw ją na bok.Z mikserem na średniej-niskiej prędkości, ubić jaja 1 na raz, pozwalając każdemu jaju całkowicie włączyć przed dodaniem następnego, aż mieszanina będzie gładka, lepka i błyszcząca, łącznie około 4 do 5 minut.
Przenieść ciasto do dużego zamykanego worka i odciąć około 3/4 cala od jednego rogu torby. Rury 12 (2-cal szerokości) okrągłe kopce na przygotowanej blachy do pieczenia, upewniając się, że są o 1 1/2 cala od siebie. Zanurz palec w misce z wodą i wygładź wierzch każdego Kopca.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, zmniejsz temperaturę do 177° i piec, aż ptysie będą złotobrązowe, przewiewne i całkowicie suche w środku, około 45 do 50 minut (nie otwieraj drzwi piekarnika, dopóki nie miną co najmniej 45 minut).
Przenieś blachę do stojaka z drutu i niech puffs ostygnie całkowicie, o 30 protokół.