Puto
Puto może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis służy 36 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, odparowane mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Puto, Puto, oraz Puto Serowe.
Instrukcje
Smaruj małe ciasto, formy puto lub ramekiny do użycia w parowniku.
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w misce. W osobnej, dużej misce, jajko wymieszać z odparowanym mlekiem i wodą. Złożyć suchą mieszaninę do jaj, aż równomiernie wymieszać. 2/3 przygotowanych foremek wypełniamy cieście i topimy rozdrobnionym serem.
Napełnij wok lub patelnię z sosem, która pomieści kosz parowca z kilkoma centymetrami wody. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu.
Umieść formy w koszu na parowiec i umieść nad wrzącą wodą i przykryj.
Paruj, aż wykałaczka włożona w środek jednego z putos wyjdzie czysta, około 30 minut. Schłodzić na stojaku z drutu i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.