Puszysty omlet ze szparagami
Puszysty omlet ze szparagami to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 400 kalorii, 25g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mleka, masła, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Omlet Z Kiełbasą Puszystą, Puszysty Omlet Żniwny, oraz Puszysty omlet z kukurydzy i koziego sera.
Instrukcje
Pokrój szparagi na 1/2 cala długości. W 1 1/2 - do 2-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 quart wody do wrzenia.
Dodać szparagi i gotować do jasnozielonego i po prostu miękkie po przekłuciu, o 2 protokół.
Odcedzić, spłukać zimną wodą i ponownie odcedzić.
Tymczasem, w dużej misce, wymieszać żółtka, 1 1/4 szklanki sera, mleko, mąka, cayenne, i sól, aż dobrze wymieszane. Wymieszać ze szparagami.
W innej dużej misce, mikserem na średniej prędkości, ubijaj białka, aż uformują się sztywne szczyty. Łyżka około jednej czwartej białek do mieszanki żółtkowej; wymieszać, aby połączyć. Zeskrobać mieszaninę żółtka do miski z pozostałymi białkami i złożyć delikatnie, aby połączyć; nie przesadzać.
W 11-do 12-calowej nieprzywierającej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu, roztopić masło; obracać patelnię, aby pokryć.
Wlać mieszaninę jaj i gładki wierzch za pomocą żaroodpornej, elastycznej szpatułki. Gotować, aż krawędzie pojawią się ustalone i suche, a dno jest rumiane (poluzować krawędzie szpatułką, aby sprawdzić), 7 do 8 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika i broil 4 do 6 cali od ciepła, aż omlet jest dmuchany, zestaw, i lekko rumiane, 3 do 5 protokół.
Posypać równomiernie pozostałą 1/4 szklanki sera; broil aż ser topi się i bulgotanie, 1 minuta dłużej.
Podawać od razu z patelni, łyżki na talerze.