Puree Ziemniaczane Z Podsmażonymi Porami
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Puree ziemniaczane z Podsmażonymi porami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, masło, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Puree z maślanki Nif z Podsmażonymi porami, Puree ziemniaczane i pory z tymiankiem, oraz Serowe Puree Ziemniaczane Z Porem I Szpinakiem.
Instrukcje
Wyciąć odcinki porów wzdłuż na kawałki wielkości zapałek.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni non-stick na średnim ogniu; dodać por, i gotować 5 minut lub aż zmiękną. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiej, i smażyć 1 minutę lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Pokrojone ziemniaki umieścić w dużym rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Rondel przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu 12 minut lub do miękkości.
Odcedzić i zwrócić ziemniaki do garnka.
Dodać maślankę, neufchtel, masło, sól i świeżo zmielony czarny pieprz; masować maserem ziemniaczanym na gładką masę.
Aby służyć, umieścić mieszaninę ziemniaków w dużym naczyniu; top z sauted porów.