Puree ziemniaczane z karmelizowaną szalotką

Puree ziemniaczane z karmelizowaną szalotką
Puree ziemniaczane z karmelizowaną szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, mielonej gałki muszkatołowej, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Puree Yukon Gold ziemniaki z karmelizowaną szalotką, Jogurtowe puree ziemniaczane z papryką Chipotle, kozim serem i karmelizowaną szalotką, oraz Puree ziemniaczane z szalotką.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i dodać 2 1/2 łyżki soli. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż tylko przetargu, o 15 protokół. Podczas gdy ziemniaki są gotowane, obrać i cienko pokroić 5 średnich szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż miękki i złoty kolor, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
4
Odcedzić ziemniaki i wrócić do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać masło, maślankę, śmietanę, gałkę muszkatołową, 1/2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu. Ziemniaki rozgnieść ręcznym masherem. Złóż szalotki do puree ziemniaczanego przed przeniesieniem do naczynia do serwowania.Uwaga: ziemniaki można przygotować do 2 godzin wcześniej i przechowywać w cieple w podwójnym kotle lub garnku. Jeśli ziemniaki są schłodzone, a następnie podgrzane, staną się suche i pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
GarnekGarnek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn