Puree ziemniaczane z groszkiem i miętą
Puree ziemniaczane z groszkiem i miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Jeśli masz pod ręką śmietanę, miętę, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. 35 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kotlety jagnięce i wczesna sałatka wiosenna i puree czosnkowo-miętowe groszek-N-ziemniaki, Kotlety jagnięce z puree z groszkiem i miętą, oraz Tłuczone ziemniaki z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w garnku z osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować ziemniaki do przetargu widelec, o 12 do 15 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i odsączyć.
Włóż ziemniaki z powrotem do garnka i wróć do ognia. Mieszaj ziemniaki, stale, przez 2 do 3 minut, aby odwodnić ziemniaki.
Ziemniaki wyjąć z ognia i dodać groszek.
Dodaj masło. Za pomocą ręcznego masher, rozgnieść masło do ziemniaków.
Dodać śmietanę i mleko. Ziemniaki nadal powinny być grudkowate.
Dodać miętę i dobrze wymieszać .Ziemniaki doprawiamy solą i pieprzem.