Pudding Ryżowy Z Kardamonem
Pudding ryżowy z kardamonem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Mieszanka ryżu basmati, mielony kardamon, pistacje i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Spróbuj Pudding Ryżowy Z Kardamonem, Pudding Ryżowy Z Kardamonem (Payasam), oraz Pudding ryżowy kardamonowy z pistacjami i karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 1/2 szklanki wody i soli do wrzenia w dużym rondlu.
Dodaj ryż; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 protokół.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
Wymieszać z mlekiem, cukrem i 1/2 łyżeczki kardamonu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, 20 minut lub aż ryż jest miękka i mieszanina jest gęsta i kremowa.
Umieścić w dużej misce; schłodzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając. Wymieszaj pozostałą 1/4 łyżeczki kardamonu i wody kwiatowej. Chill 4 godziny.