Pudding Czekoladowy Potrójny
Potrójny Pudding czekoladowy może być tylko deser, którego szukasz. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, masło, Holenderski proces kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pudding Czekoladowy Potrójny, Pudding Chlebowy Potrójny Czekoladowy, oraz Potrójny Pudding Czekoladowy Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w żaroodpornej misce nad rondlem z gorącą (nie gotującą się) wodą.
Dodaj czekoladki i mieszaj, aż się stopią i będą gładkie.
Podgrzać mleko i 1/3 szklanki cukru w rondlu na średnim ogniu, aż będzie na parze.
Pozostałe 2/3 szklanki cukru, kakao, skrobia kukurydziana i sól ubić w średniej misce.
Ubić jajka, żółtko i śmietanę. Stopniowo ubijaj połowę gorącej mieszaniny mleka, a następnie wlewaj do rondla z pozostałą mieszaniną mleka, stale ubijając. Doprowadzić do wrzenia, częstokroć ubijająci skrobanie boku rondla. Zmniejsz ciepło do niskiego i pozwól bańce na 30 sekund.
Zdjąć rondel z ognia. Przecedzić budyń przez sito do średniej miski.
Ubić w roztopionej mieszaninie czekolady, rumu i wanilii. Łyżka budyniu do 6 słoików lub miski. Przykryj każdą folią, naciskając ją bezpośrednio na powierzchnię i przebijając ją kilka razy czubkiem małego noża. (Jeśli lubisz skórkę na budyniu, nie przykrywaj.)
Niech budyń ostygnie w temperaturze pokojowej, aż do letniej, około 1 godziny, a następnie przechowywać w lodówce, aż schłodzone, co najmniej 2 godziny. (Budyń można schłodzić do 3 dni.)
Zdjąć folię i przykryć bitą śmietaną i ogoloną czekoladą.