Przyprawiona wieprzowina z przecierem z korzenia selera i soczewicą
Przyprawiona wieprzowina z przecierem z korzenia selera i soczewicą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.72 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 768 kalorii, 62g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz niskosolny rosół z kurczaka, sok z cytryny, kostkę marchewki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Przyprawiona Wieprzowina Z Przecierem Z Korzenia Selera I Soczewicą, Polędwiczki wieprzowe natarte przyprawami z korzeniem selera-przecier jabłkowy i sos jabłkowy, oraz Puree Z Korzenia Selera.
Instrukcje
1
Doprowadzić korzeń selera i mleko gotować w dużym rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż korzeń selera jest bardzo delikatny, o 20 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść korzeń selera do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj 1/2 szklanki gorącego mleka. Puree do bardzo gładkiej. Zmiksuj na maśle i soku z cytryny. Doprawić solą i białym pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Sok Z Cytryny
Masło
Mleko
Sól
1
Podsmażyć boczek w średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj marchew, szalotki i rozmaryn; smażyć, aż szalotki zaczną mięknąć, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Szalotka
Marchew
3
Dodaj soczewicę i 3 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, a ciecz prawie wyparuje, około 35 minut. Wymieszać z masłem. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Soczewica
Masło
Woda
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Pierwsze 4 składniki ubić w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wieprzowina
4
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać wieprzowinę; smażyć na brązowo ze wszystkich stron, łącznie około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
6
Umyć wieprzowinę mieszanką miodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód
Wieprzowina
7
Przenieś patelnię do piekarnika; pieczona wieprzowina 10 minut. Obrócić wieprzowinę i posmarować mieszaniną miodu. Piecz, aż termometr włożony do środka rejestry wieprzowe 63°, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wieprzowa
Miód
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia
Piekarnik
8
Przenieść wieprzowinę na powierzchnię roboczą; namiot z folią (temperatura wzrośnie o 5 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
9
Dodaj bulion i pozostałą mieszaninę miodu do tej samej patelni. Gotować na dużym ogniu, aż sos zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 5 protokół. SOS przecedzić do małej miseczki. Powrót sos do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Miód
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Do Szczotkowania I Smażenia
10
Ubij na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
11
Puree z korzenia selera i soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Soczewica
12
Pokrój wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
13
Umieść 1/2 szklanki puree z korzenia selera w środku każdej z 6 płyt. Korzystając z tyłu łyżki, zrób wgłębienie w puree. Łyżka 1/2 szklanki soczewicy do wgłębienia na każdym talerzu. Ułożyć plastry wieprzowe na szczycie soczewicy i skropić sosem.