Przyprawiona wieprzowina z przecierem z korzenia selera i soczewicą

Przyprawiona wieprzowina z przecierem z korzenia selera i soczewicą
Przyprawiona wieprzowina z przecierem z korzenia selera i soczewicą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.72 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 768 kalorii, 62g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz niskosolny rosół z kurczaka, sok z cytryny, kostkę marchewki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Przyprawiona Wieprzowina Z Przecierem Z Korzenia Selera I Soczewicą, Polędwiczki wieprzowe natarte przyprawami z korzeniem selera-przecier jabłkowy i sos jabłkowy, oraz Puree Z Korzenia Selera.

Instrukcje

1
Doprowadzić korzeń selera i mleko gotować w dużym rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż korzeń selera jest bardzo delikatny, o 20 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść korzeń selera do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj 1/2 szklanki gorącego mleka. Puree do bardzo gładkiej. Zmiksuj na maśle i soku z cytryny. Doprawić solą i białym pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
MlekoMleko
SólSól
1
Podsmażyć boczek w średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj marchew, szalotki i rozmaryn; smażyć, aż szalotki zaczną mięknąć, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
MarchewMarchew
3
Dodaj soczewicę i 3 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, a ciecz prawie wyparuje, około 35 minut. Wymieszać z masłem. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SoczewicaSoczewica
MasłoMasło
WodaWoda
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pierwsze 4 składniki ubić w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WieprzowinaWieprzowina
4
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać wieprzowinę; smażyć na brązowo ze wszystkich stron, łącznie około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
6
Umyć wieprzowinę mieszanką miodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
WieprzowinaWieprzowina
7
Przenieś patelnię do piekarnika; pieczona wieprzowina 10 minut. Obrócić wieprzowinę i posmarować mieszaniną miodu. Piecz, aż termometr włożony do środka rejestry wieprzowe 63°, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
MiódMiód
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieść wieprzowinę na powierzchnię roboczą; namiot z folią (temperatura wzrośnie o 5 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Dodaj bulion i pozostałą mieszaninę miodu do tej samej patelni. Gotować na dużym ogniu, aż sos zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 5 protokół. SOS przecedzić do małej miseczki. Powrót sos do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MiódMiód
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Ubij na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Puree z korzenia selera i soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
SoczewicaSoczewica
12
Pokrój wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
13
Umieść 1/2 szklanki puree z korzenia selera w środku każdej z 6 płyt. Korzystając z tyłu łyżki, zrób wgłębienie w puree. Łyżka 1/2 szklanki soczewicy do wgłębienia na każdym talerzu. Ułożyć plastry wieprzowe na szczycie soczewicy i skropić sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
SoczewicaSoczewica
SOSSOS

Składniki

3plastryplastry boczku, posiekaneplastry boczku, posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło na zimnomasło na zimno596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/8 kostki obranej marchewki1/8 kostki obranej marchewki2(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno907Orzechy dowolne (posiekane)korzeń selera (seler), obrany, pokrojony w 2-calową kostkękorzeń selera (seler), obrany, pokrojony w 2-calową kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisoczewica suszonasoczewica suszona0(może być lub przeglądać)rozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMielony biały pieprzMielony biały pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami11 funt cukinii,świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1kilogramypolędwiczki wieprzowepolędwiczki wieprzowe6(zima)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana szalotkaposiekana szalotka7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali1Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia75
Magazyn