Przyprawa wołowa Pho z olejem sezamowo-Chile

Przyprawa wołowa Pho z olejem sezamowo-Chile
Przepis przyprawiony wołowina Pho z sezamem-Chile oleju może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w około 3 godziny. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 1540 kalorii, 57g białka, oraz 111g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, liście bazylii, wermiszel ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Wietnamska Sałatka Z Makaronem Wołowym: Pho Tron, Warzywa gotowane na parze z sezamem-olej Chile, oraz Pierogi wieprzowe z sosem sezamowym Chile.

Instrukcje

1
W dużym garnku do zupy, przykryć oxtails lub krótkie żeberka zimną wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
OxtailOxtail
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Spuścić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Dodać 18 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Tymczasem rozgrzać olej w małej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać cebulę i imbir, pokroić boki w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż bogato rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj cebulę i imbir do garnka wraz z liśćmi laurowymi, laskami cynamonu, cukrem kamiennym i 1 łyżką koszernej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Goździki, anyż Gwiaździsty i nasiona kopru włoskiego umieścić w kulce herbacianej lub związać je w kawałku gaznicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodaj je do garnka i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu, aż oxtails będą miękkie, o 2 godziny. Odcedzić bulion na dużym sitku ustawionym na żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Usuń mięso z wołów. Przechowywać w lodówce bulion i mięso oxtail oddzielnie na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
10
Rozgrzać olej roślinny w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
12
Dodać pokruszony czerwony pieprz i sezam i gotować przez 1 minutę; przenieść do miski. Wymieszać z olejem sezamowym i szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Włóż wermiszel ryżowy do dużej miski i przykryj zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Niech wermiszel moczyć, aż giętkie, o 20 protokół.
15
Odtłuścić tłuszcz z powierzchni bulionu wołowego i wyrzucić. Doprowadzić bulion na wolnym ogniu na umiarkowanie wysokim ogniu. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
16
Cienko pokrojoną surową wołowinę umieścić w dużym sitku i opuścić do gotującego się bulionu na 4 sekundy; przenieść mięso do 6 misek do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Osuszyć wermiszel. Pracując w 6 partiach, włóż wermiszel do sitka i opuść go we wrzącej wodzie na 30 sekund lub aż wermiszel będzie ledwo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
18
Odcedzić i przenieść do miski. Chochla około 1 1/2 szklanki bulionu na każdej misce wermiszelu i dodać Schłodzone mięso oxtail.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
19
Każdy z pozostałych składników umieść w osobnych miseczkach lub ułóż warzywa i zioła razem na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
20
Podawać zupę z przyprawami i olej sezamowo-chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)

Składniki

6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyAzjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny1zostawićBazyliaBazylia23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła454Orzechy dowolne (posiekane)wołowina okrągła, częściowo zamrożona i bardzo cienko pokrojona w poprzek ziarnawołowina okrągła, częściowo zamrożona i bardzo cienko pokrojona w poprzek ziarna2kilogramyżeberka wołowe lub wołoweżeberka wołowe lub wołowe6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChili w plastrachChili w plastrach1sprigKolendraKolendra23-calowe laski cynamonu, łamane na kawałki3-calowe laski cynamonu, łamane na kawałki2(zima)kruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1zostawićEscaroleEscarole2(może być lub przeglądać)bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści13-calowy kawałek nieobranego świeżego imbiru, o połowę mniejszy wzdłuż3-calowy kawałek nieobranego świeżego imbiru, o połowę mniejszy wzdłuż3largesząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKliny wapienneKliny wapienne6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKiełki fasoli MungKiełki fasoli Mung1( bakłażany)cebula, połówkacebula, połówka6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPokrojona cebulaPokrojona cebula454Orzechy dowolne (posiekane)wermiszel ryżowywermiszel ryżowy1(może być lub przeglądać)Azjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyAzjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy2(może być lub przeglądać)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS Sriracha chileSOS Sriracha chile4strąki anyżu gwiaździstego, rozbite na kawałkistrąki anyżu gwiaździstego, rozbite na kawałki12-calowy kawałek cukru kamiennego lub 6 kostek cukru (patrz uwaga)2-calowy kawałek cukru kamiennego lub 6 kostek cukru (patrz uwaga)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane11 funt cukinii,2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4Średnia żółta cebula, posiekanamakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn