Przyprawa wołowa Pho z olejem sezamowo-Chile

Przyprawa wołowa Pho z olejem sezamowo-Chile
Przepis przyprawiony wołowina Pho z sezamem-Chile oleju może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w około 3 godziny. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 1540 kalorii, 57g białka, oraz 111g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, liście bazylii, wermiszel ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Wietnamska Sałatka Z Makaronem Wołowym: Pho Tron, Warzywa gotowane na parze z sezamem-olej Chile, oraz Pierogi wieprzowe z sosem sezamowym Chile.

Instrukcje

1
W dużym garnku do zupy, przykryć oxtails lub krótkie żeberka zimną wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
OxtailOxtail
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Spuścić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Dodać 18 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Tymczasem rozgrzać olej w małej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać cebulę i imbir, pokroić boki w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż bogato rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj cebulę i imbir do garnka wraz z liśćmi laurowymi, laskami cynamonu, cukrem kamiennym i 1 łyżką koszernej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Goździki, anyż Gwiaździsty i nasiona kopru włoskiego umieścić w kulce herbacianej lub związać je w kawałku gaznicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
8
Dodaj je do garnka i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu, aż oxtails będą miękkie, o 2 godziny. Odcedzić bulion na dużym sitku ustawionym na żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Usuń mięso z wołów. Przechowywać w lodówce bulion i mięso oxtail oddzielnie na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Rozgrzać olej roślinny w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
12
Dodać pokruszony czerwony pieprz i sezam i gotować przez 1 minutę; przenieść do miski. Wymieszać z olejem sezamowym i szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Włóż wermiszel ryżowy do dużej miski i przykryj zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Niech wermiszel moczyć, aż giętkie, o 20 protokół.
15
Odtłuścić tłuszcz z powierzchni bulionu wołowego i wyrzucić. Doprowadzić bulion na wolnym ogniu na umiarkowanie wysokim ogniu. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
16
Cienko pokrojoną surową wołowinę umieścić w dużym sitku i opuścić do gotującego się bulionu na 4 sekundy; przenieść mięso do 6 misek do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
17
Osuszyć wermiszel. Pracując w 6 partiach, włóż wermiszel do sitka i opuść go we wrzącej wodzie na 30 sekund lub aż wermiszel będzie ledwo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
18
Odcedzić i przenieść do miski. Chochla około 1 1/2 szklanki bulionu na każdej misce wermiszelu i dodać Schłodzone mięso oxtail.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
19
Każdy z pozostałych składników umieść w osobnych miseczkach lub ułóż warzywa i zioła razem na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
20
Podawać zupę z przyprawami i olej sezamowo-chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej

Składniki

61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychAzjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny1zostawićBazyliaBazylia2słonina wieprzowasłonina wieprzowa454papryka habanerowołowina okrągła, częściowo zamrożona i bardzo cienko pokrojona w poprzek ziarnawołowina okrągła, częściowo zamrożona i bardzo cienko pokrojona w poprzek ziarna2kilogramyżeberka wołowe lub wołoweżeberka wołowe lub wołowe61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychChili w plastrachChili w plastrach1sprigKolendraKolendra23-calowe laski cynamonu, łamane na kawałki3-calowe laski cynamonu, łamane na kawałki2Spód: okruszki z herbatników grahamkruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1zostawićEscaroleEscarole2warzywo (np. szpinak)bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści13-calowy kawałek nieobranego świeżego imbiru, o połowę mniejszy wzdłuż3-calowy kawałek nieobranego świeżego imbiru, o połowę mniejszy wzdłuż3largesząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszernaSól koszerna61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychKliny wapienneKliny wapienne61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychKiełki fasoli MungKiełki fasoli Mung1( bakłażany)cebula, połówkacebula, połówka61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychPokrojona cebulaPokrojona cebula454papryka habanerowermiszel ryżowywermiszel ryżowy1warzywo (np. szpinak)Azjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychAzjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy2warzywo (np. szpinak)5 uncji posiekanej szczypiorku5 uncji posiekanej szczypiorku61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSOS Sriracha chileSOS Sriracha chile4strąki anyżu gwiaździstego, rozbite na kawałkistrąki anyżu gwiaździstego, rozbite na kawałki12-calowy kawałek cukru kamiennego lub 6 kostek cukru (patrz uwaga)2-calowy kawałek cukru kamiennego lub 6 kostek cukru (patrz uwaga)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw4Średnia żółta cebula, posiekanapasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn