Przyprawa wołowa Pho z olejem sezamowo-Chile
Przepis przyprawiony wołowina Pho z sezamem-Chile oleju może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w około 3 godziny. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 1540 kalorii, 57g białka, oraz 111g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, liście bazylii, wermiszel ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Wietnamska Sałatka Z Makaronem Wołowym: Pho Tron, Warzywa gotowane na parze z sezamem-olej Chile, oraz Pierogi wieprzowe z sosem sezamowym Chile.
Instrukcje
W dużym garnku do zupy, przykryć oxtails lub krótkie żeberka zimną wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać 18 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia.
Tymczasem rozgrzać olej w małej patelni nonstick.
Dodać cebulę i imbir, pokroić boki w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż bogato rumiane, o 5 protokół.
Dodaj cebulę i imbir do garnka wraz z liśćmi laurowymi, laskami cynamonu, cukrem kamiennym i 1 łyżką koszernej soli.
Goździki, anyż Gwiaździsty i nasiona kopru włoskiego umieścić w kulce herbacianej lub związać je w kawałku gaznicy.
Dodaj je do garnka i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu, aż oxtails będą miękkie, o 2 godziny. Odcedzić bulion na dużym sitku ustawionym na żaroodpornej misce.
Usuń mięso z wołów. Przechowywać w lodówce bulion i mięso oxtail oddzielnie na noc.
Rozgrzać olej roślinny w małym rondlu.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Dodać pokruszony czerwony pieprz i sezam i gotować przez 1 minutę; przenieść do miski. Wymieszać z olejem sezamowym i szczyptą soli.
Włóż wermiszel ryżowy do dużej miski i przykryj zimną wodą.
Niech wermiszel moczyć, aż giętkie, o 20 protokół.
Odtłuścić tłuszcz z powierzchni bulionu wołowego i wyrzucić. Doprowadzić bulion na wolnym ogniu na umiarkowanie wysokim ogniu. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Cienko pokrojoną surową wołowinę umieścić w dużym sitku i opuścić do gotującego się bulionu na 4 sekundy; przenieść mięso do 6 misek do zupy.
Osuszyć wermiszel. Pracując w 6 partiach, włóż wermiszel do sitka i opuść go we wrzącej wodzie na 30 sekund lub aż wermiszel będzie ledwo miękki.
Odcedzić i przenieść do miski. Chochla około 1 1/2 szklanki bulionu na każdej misce wermiszelu i dodać Schłodzone mięso oxtail.
Każdy z pozostałych składników umieść w osobnych miseczkach lub ułóż warzywa i zioła razem na półmisku.
Podawać zupę z przyprawami i olej sezamowo-chile.