Przyprawa Kokosowo-Wiśniowa
Przyprawiony kokosowo-Wiśniowa forma może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 386 kalorii, 5G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ekstrakt z wanilanu, cukier, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawiona Forma Żurawinowo-Pomarańczowa, Forma Migdałowo-Wiśniowa, oraz Warstwowa Forma Bing Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozmrozić wiśnie, zastrzegając sok (około 2 łyżki.).
Żelatynę posypać 1 szklanką mleka kokosowego w średniej misce.
W międzyczasie przynieś cukier, kolejne 2 składniki, kardamon (w razie potrzeby)i pozostałe 3 szklanki mleka kokosowego do duszenia na wolnym ogniu na średnim ogniu, stale ubijając.
Wlać gorącą mieszankę kokosową na mieszaninę żelatyny. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Wymieszać z sokiem z wiśni.
Lekko posmarować formę żelatynową o pojemności 6 filiżanek za pomocą sprayu do gotowania; umieścić wiśnie w pojedynczej warstwie na dnie formy.
Wlać tyle mieszaniny żelatyny na czereśnie, aby pokryć połowę. Schłodzić 20 do 30 minut lub do lekko ustawić. (
Pozostawić pozostałą mieszaninę żelatyny w temperaturze pokojowej.)
Powoli wlać wystarczającą ilość pozostałej mieszaniny żelatyny do formy, aby pokryć wiśnie. Schłodzić 20 do 30 minut lub do lekko ustawić.
Powoli wlać pozostałą mieszaninę żelatyny do formy i schłodzić 6 godzin lub do firmy.
Delikatnie Uruchom mały nóż wokół zewnętrznej krawędzi formy, aby złamać uszczelnienie. Zanurz dno formy w ciepłej wodzie na około 10 sekund. Unmold na talerzu.
* Można zastąpić świeże wiśnie z pestkami. Pomiń sok wiśniowy w kroku
Uwaga: testowaliśmy z tajskim kuchennym mlekiem kokosowym.