Przepiórki polane miodem z sałatką Waldorfską
Przepiórki polane miodem z sałatką Waldorfską to bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz czysty miód, gałązki tymianku, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z BBC Good Food ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Figowo-balsamiczne przepiórki szkliwione, Granat-przepiórka szkliwiona z frytkami i brukselką, oraz Pieczony kurczak polany musztardą z farszem Waldorf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do miski włożyć octy, miód i gałązki tymianku; dobrze wymieszać. Przełóż połowę mieszanki do dużej miski.
Dodaj przepiórki, obróć do płaszcza, następnie przykryj i pozostaw do marynowania na co najmniej 1 godzinę.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, następnie gotuj przepiórki partiami przez około 5 minut z każdej strony, aż ładnie zwęglą. Gdy są gotowe, umieść je w pieczonej puszce, a następnie piecz przez 5 minut. Pozostaw na 5 minut, a następnie posmaruj pozostałą marynatę.
Do sałatki ułóż sałatę w 6 kieliszkach do Martini (lub małych miseczkach).
Pozostałe składniki sałatki włożyć do miski i dobrze wymieszać. Podzielić na szklanki i posypać dodatkowym szczypiorkiem. Aby służyć, przepiórki podzielić na 6 talerzy i podawać każdy z sałatką.