Przegrzebki z sosem cytrynowo-bazyliowym
Przegrzebki z sosem cytrynowo-bazyliowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cytrynę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Przegrzebki z sosem cytrynowo-bazyliowym, Przegrzebki w sosie kokosowo-bazyliowym, oraz Zapiekane przegrzebki morskie z sosem z trawy cytrynowej i sałatką z bazylii, mięty i kolendry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skórkę cytrynową drobno zetrzeć, zastrzegając 1/4 łyżeczki. Wycisnąć cytrynę, rezerwując 2 łyżki soku. Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Posypać przegrzebki 1/8 łyżeczki soli i pieprzu. Stopić 2 łyżeczki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki; gotować 3 do 4 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Wyjmij przegrzebki z patelni; utrzymuj ciepło.
Na patelnię dodać wino i sok z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z dna patelni.
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą; dodać do patelni. Gotować, stale mieszając, 2 minuty lub aż sos zacznie gęstnieć.
Dodać skórkę cytryny, pozostałą 1 łyżeczkę masła, pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pieprzu oraz bazylii.
Podawać z: maślanym makaronem anielskim z parmezanem
Duże przegrzebki morskie są idealne do szybkiego i wypełniającego źródła białka każdej nocy w tygodniu. Można je smażyć lub sadzić, a następnie dodawać do sałatek i makaronów lub podawać solo jako entre. Ich łagodny smak i uniwersalny wygląd sprawiają, że są dobrym gospodarzem dla złożonych smaków.