Przegrzebki z sosem cytrynowo-bazyliowym

Przegrzebki z sosem cytrynowo-bazyliowym
Przegrzebki z sosem cytrynowo-bazyliowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cytrynę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Przegrzebki z sosem cytrynowo-bazyliowym, Przegrzebki w sosie kokosowo-bazyliowym, oraz Zapiekane przegrzebki morskie z sosem z trawy cytrynowej i sałatką z bazylii, mięty i kolendry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Skórkę cytrynową drobno zetrzeć, zastrzegając 1/4 łyżeczki. Wycisnąć cytrynę, rezerwując 2 łyżki soku. Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SokSok
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Posypać przegrzebki 1/8 łyżeczki soli i pieprzu. Stopić 2 łyżeczki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj przegrzebki; gotować 3 do 4 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
4
Wyjmij przegrzebki z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Na patelnię dodać wino i sok z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą; dodać do patelni. Gotować, stale mieszając, 2 minuty lub aż sos zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać skórkę cytryny, pozostałą 1 łyżeczkę masła, pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pieprzu oraz bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
BazyliaBazylia
8
Zdjąć z ognia.
9
Podawać na przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
10
Podawać z: maślanym makaronem anielskim z parmezanem
Składniki, których będziesz potrzebować
Angel Hair PastaAngel Hair Pasta
ParmezanParmezan
11
Wybierz Składnik
12
Duże przegrzebki morskie są idealne do szybkiego i wypełniającego źródła białka każdej nocy w tygodniu. Można je smażyć lub sadzić, a następnie dodawać do sałatek i makaronów lub podawać solo jako entre. Ich łagodny smak i uniwersalny wygląd sprawiają, że są dobrym gospodarzem dla złożonych smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn