Przegrzebki Morskie Curry
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 39 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Jeśli 93 grosze za porcję spada w budżecie, Curry przegrzebki morskie może być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz curry w proszku, zielona cebula, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Przegrzebki curry z pomidorami, oraz Przegrzebki curry z pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników w misce; dobrze wymieszać i odstawić.
Pat przegrzebki suche z ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci; lekko płaszcz z mąki. Przykryj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania; dodaj 1 łyżeczkę oleju.
Umieść patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Dodaj połowę przegrzebków; gotować 2 minuty z każdej strony.
Usuń przegrzebki z patelni; odstawić i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i przegrzebkami.
Powrót przegrzebki do patelni.
Dodać mieszaninę bulionu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty lub aż sos jest lekko zagęszczony.
Posypać natką pietruszki i zieloną cebulą.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Aubert Lauren Vineyard Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 139 dolarów za butelkę.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.