Przegrzebki Marynowane Sojowo-Cytrusowe
Jeśli 1,68 zł za porcję spada w budżecie, Soi cytrusowe marynowane przegrzebki może być niesamowite bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 77 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz sos sojowy, sok z limonki, dekoruj: nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Przegrzebki marynowane w cytrusach i pieczona czerwona papryka, Przegrzebki Cytrusowe, oraz Przegrzebki z cytrusową glazurą.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, soki z cytryny i limonki, cukier, imbir i olej sezamowy w szerokiej płytkiej misce.
Dodaj przegrzebki i marynować, przykryte, w temperaturze pokojowej, 5 minut z każdej strony (nie marynować dłużej, bo przegrzebki staną się papkowate po ugotowaniu).
Transfer przegrzebki do talerza i rezerwy marynaty.
Ciepła 1/2 łyżeczka oleju roślinnego w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté przegrzebki, 6 do 8 na raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 2 do 3 minut na każdym z 2 płaskie strony, przeniesienie do płyty jako gotowane. Wytrzeć patelnię i dodać 1/2 łyżeczka oleju między partiami.
Wytrzeć patelnię ponownie, następnie dodać marynatę i gotować, aż zredukowana do około 1/3 Puchar, O 2 protokół.
Mżawka przegrzebki z sosem.
Każda porcja zawiera około 198 kalorii i 5 gramów tłuszczu.