Przegrzebki Marynowane Sojowo-Cytrusowe

Przegrzebki Marynowane Sojowo-Cytrusowe
Jeśli 1,68 zł za porcję spada w budżecie, Soi cytrusowe marynowane przegrzebki może być niesamowite bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 77 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz sos sojowy, sok z limonki, dekoruj: nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Przegrzebki marynowane w cytrusach i pieczona czerwona papryka, Przegrzebki Cytrusowe, oraz Przegrzebki z cytrusową glazurą.

Instrukcje

1
Wymieszać sos sojowy, soki z cytryny i limonki, cukier, imbir i olej sezamowy w szerokiej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
CytrynaCytryna
CukierCukier
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
2
Dodaj przegrzebki i marynować, przykryte, w temperaturze pokojowej, 5 minut z każdej strony (nie marynować dłużej, bo przegrzebki staną się papkowate po ugotowaniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
3
Transfer przegrzebki do talerza i rezerwy marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
PrzegrzebkiPrzegrzebki
4
Ciepła 1/2 łyżeczka oleju roślinnego w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté przegrzebki, 6 do 8 na raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 2 do 3 minut na każdym z 2 płaskie strony, przeniesienie do płyty jako gotowane. Wytrzeć patelnię i dodać 1/2 łyżeczka oleju między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wytrzeć patelnię ponownie, następnie dodać marynatę i gotować, aż zredukowana do około 1/3 Puchar, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Mżawka przegrzebki z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS
7
Każda porcja zawiera około 198 kalorii i 5 gramów tłuszczu.
8
Gourmet

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn