Prowansalskie Kotlety Jagnięce Duszone

Prowansalskie Kotlety Jagnięce Duszone
Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli 2,67 zł za porcję spada w budżecie, prowansalskie duszone kotlety jagnięce mogą być wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. 44 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Udaj się do sklepu i podnieś gałązki tymianku, rosół z kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowane kotlety jagnięce z dressingiem prowansalskim, Toskańskie Grillowane Kotlety Jagnięce Z Ciepłą Białą Fasolą Prowansalską, oraz Kotlety Jagnięce Duszone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kotlety osuszyć i doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, a następnie gotować czosnek, stale mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć łyżką szczelinową na talerz. Brązowe kotlety w 2 partiach, obracając raz, w sumie około 4 minut na partię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
5
Przenieść na talerz.
6
Dodaj cebulę, liść laurowy, 1/4 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu na patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CebulaCebula
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie brązowe kawałki, a następnie usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
8
Obrać ziemniaki i pokroić około 1/8 cala grubości. Połowę ziemniaków rozsypać w płytkim 3-ćwiartkowym naczyniu do pieczenia, a następnie polać połową cebuli. Czosnek, tymianek i oliwki rozsypać na cebuli, a następnie polać kotletami jagnięcymi. Powtórz warstwowanie pozostałych ziemniaków i cebuli, a następnie wlej wino, bulion i soki mięsne na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
CebulaCebula
BulionBulion
TymianekTymianek
MięsoMięso
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Piec, odkryte, fastrygowanie góry z sokami raz lub dwa razy, aż ziemniaki są miękkie i rumiane na wierzchu i mięso jest miękkie po przekłuciu czubkiem noża, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn