Proste Risotto z kiełbasą i groszkiem Orzo

Proste risotto z kiełbasą i Peanem Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1094 kalorie, 50g białka, oraz 54g tłuszczu. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka parmigiano reggiano, sól koszerna i pieprz, orzo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orzo Risotto Z Kapustą I Kiełbasą Z Kurczaka, Easy Lemon Orzo Faux Risotto, oraz Łatwe risotto z dyni i pikantną kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać kiełbasę i gotować, rozbijając ją na małe kawałki, aż nie będzie już różowy.
Dodaj szalotka i podsmażyć, aż półprzezroczyste, o 1 minuta.
Dodać orzo i wodę lub bulion. Użyj drewnianej łyżki, aby pomóc zeskrobać każdy z brązowych bitów na dnie patelni z kiełbasy. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Gotować, od czasu do czasu mieszając, aż orzo wchłonie cały płyn i zostanie ugotowane (dodać więcej płynu, jeśli orzo zacznie wysychać lub przyklei się do dna). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z groszkiem i pozostawić do gotowania na minutę lub dwie, aby rozmrozić.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem i pietruszką.