Proste i smaczne Chińskie bułeczki na parze

Proste i smaczne Chińskie bułeczki na parze
Proste i smaczne Chińskie bułki na parze mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Mieszanka aktywnych drożdży, ciepłej wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chińskie Bułeczki Wieprzowe Na Parze (Char Siu Bao), Wędzona kaczka z chińskimi bułeczkami na parze, oraz Wegetariańskie Bułeczki Na Parze dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drożdże posypać 1 szklanką ciepłej wody w dużej misce. Woda nie powinna być większa niż 100 stopni F (40 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić na 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Mąkę, cukier i sodę wymieszać w małej misce. Wymieszać połowę mieszanki mąki z mieszaniną drożdży, aż nie pozostaną suche plamy. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Lekko posmaruj dużą miskę, następnie umieść ciasto w misce i obróć, aby pokryć olejem. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się objętość, około 1 godziny. Ciasto podzielić na 6 równych części i uformować na okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieść wkładkę do parownika w rondlu i napełnij wodą tuż poniżej dna parownika. Przykryć i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj bułki, Odzyskaj i steam przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn