Prosciutto i Fontina-nadziewane piersi z kurczaka
Prosciutto i Fontina-nadziewane piersi z kurczaka może być tylko głównym daniem szukasz. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 515 kalorii, 45g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz białka jaj, mąkę, ser fontina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak faszerowany Prosciutto i Fontiną, Piersi z kurczaka faszerowane Fontiną, karczochami i suszone na słońcu, oraz Piersi z kurczaka nadziewane Fontiną, karczochami i suszonymi pomidorami.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj prosciutto na patelnię; smażyć 2 minuty lub aż zbrązowieje.
Dodaj rozmaryn i czosnek na patelnię; smażyć 1 minutę. Łyżka mieszanki prosciutto do miski; schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać z serem fontina; odstawić.
Wytnij poziomą szczelinę przez najgrubszą część każdej połowy piersi kurczaka, aby utworzyć kieszeń. Stuff o 2 łyżki mieszanki prosciutto do każdej kieszeni; naciśnij lekko, aby spłaszczyć.
Kurczaka posypać równomiernie pieprzem.
Umieścić krakersy w robocie kuchennym; proces 2 minuty lub do drobno zmielone.
W płytkim naczyniu umieść okruchy krakersów.
Umieść mąkę w innym płytkim naczyniu.
Połączyć białka i musztardę w innym płytkim naczyniu, mieszając mieszaninę trzepaczką.
Pracując z połową piersi kurczaka na raz, pogłębiaj kurczaka w mące, wytrząsając nadmiar. Zanurz kurczaka w mieszaninie białek, pozwalając nadmiar kapać. Kurczak w całości obsypać okruchami krakersów. Odstawić. Powtórz procedurę z pozostałym kurczakiem, mąką, mieszaniną białka jaja i okruchami krakersów.
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj olej do patelni, wirując, aby płaszcz.
Dodaj kurczaka na patelnię; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 10 minut z każdej strony lub aż rumiane i gotowe.