Precle szynkowo-Szwajcarskie
Precle z szynką i szwajcarską mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 28 porcji z 125 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę, szynkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Spróbuj Precle szynkowo-Szwajcarskie, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1 1/2 szklanki ciepłej wody (110 stopni F do 115 Stopni F), drożdże i agawy w misce. Odstawić 5 minut.
W robocie kuchennym wyposażonym w ostrze ciasta, należy wymieszać mąkę pełnoziarnistą, 2 szklanki mąki uniwersalnej i sól morską.
Dodaj 1 jajko i mieszaninę drożdży i pulsuj w 10-sekundowych odstępach, aż ciasto się połączy, około 3 impulsów. Obróć się na posypaną mąką deskę. Zagnieść 10 do 12 razy, dodając do 3/4 szklanki więcej mąki, jeśli ciasto jest zbyt lepkie.
Ciasto pokroić na 4 równe porcje; przykryć czystym ręcznikiem.
Na posypanej mąką desce rozwałkuj jeden kawałek ciasta na prostokąt o wymiarach 14 na 11 cali, o grubości 1/4 cala, z krótszym bokiem skierowanym do ciebie.
Na środek ciasta rozprowadzić 1 łyżkę musztardy.
Posypać 1/4 szklanki szwajcarskiego sera. Ułożyć dolną trzecią część ciasta na ser, następnie posypać kolejną 1/4 szklanki sera szwajcarskiego, 1/3 szklanki szynki i 2 łyżki szczypiorku na złożonej części. Na ser, szynkę i szczypiorek ułożyć górną część ciasta. Przełożyć ciasto na prostokąt o wymiarach 14 na 11 cali.
Pokroić w siedem pasków 11 na 2 cale.
Pojedynczo, szczypać cięte długie krawędzie każdego paska razem i toczyć się w 12-calowej liny z rąk.
Przełożyć linę na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Chwyć końce i przynieś je do siebie, tworząc kształt U, a następnie przejdź przez lewy koniec na prawy koniec, aby uzyskać kształt precla. Krzyż lewy koniec na prawo ponownie, aby skręcić w środku.
Powtórz z pozostałymi 3 kawałkami ciasta i pozostałą musztardą, serem, szynką i szczypiorkiem, rozstaw precle 3 cale od siebie. Odstawić na 10 do 15 minut; rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Ubić Pozostałe jajko w misce.
Precle posmarować jajkiem, posypać wędzoną solą morską.
Piec, aż zbrązowieje, 16 do 18 minut, sprawdzając na precle co 5 minut, aby uniknąć overbaking.