Prażone pestki dyni z cukrem i przyprawą
Prażone pestki dyni z cukrem i przyprawą to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz przyprawy Pumpkin pie, olej roślinny, cukier i kilka innych składników pod ręką, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Nasiona Dyni Sugar & Spice, Sugar & Spice Prażone Pestki Dyni, oraz Prażone Nasiona Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Rozłóż nasiona dyni w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Tosty przez 45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż do wyschnięcia i tosty. Większe nasiona mogą trwać dłużej.
W dużej misce wymieszaj razem 2 łyżki białego cukru, sól i przyprawę do ciasta z dyni. Odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pestki dyni i posypać pozostałym cukrem na nich. Mieszaj drewnianą łyżką, aż cukier się roztopi, około 45 sekund.
Wlać nasiona do miski z przyprawionym cukrem i wymieszać, aż będą pokryte. Pozostawić do ostygnięcia przed podaniem. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.