Prażone buraki z lukrem Pekan
Prażone buraki z orzeszkami Pekan Polewanymi miodem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 15 porcjami. Ta przystawka ma 100 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, mielony pieprz, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Miodowo-Balsamiczne Prażone Buraki I Marchew, Miodowo-balsamiczne Prażone buraki i marchew, oraz Szkliwione buraki i kapusta z papryką-tosty Pekan.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Przykryć blachę folią; spryskać folią sprayem do gotowania.
Ułożyć buraki na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec 1 godzinę lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika; lekko ostudzić.
Tymczasem połączyć orzechy i miód na małej patelni; gotować na średnim ogniu 4 do 6 min. lub do czasu, aż mieszanina będzie gotowana i spieniona, stale mieszając. Natychmiast rozprowadzić na blasze natryskiwanej sprayem do gotowania; oddzielić lekko widelcem. Odstawić do ostygnięcia.
Wymieszać olej, sok i pieprz; odstawić.
Obrać i ćwiartki buraków, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi; umieścić w średniej misce.
Dodać mieszaninę oleju; lekko wymieszać.