Pożywna zupa fasolowa granatowa
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i דל פחמימות,znych do swojego pudełka z przepisami, obfita zupa fasolowa z granatem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 189 g białka , 135 g tłuszczu i łącznie 2190 kalorii . Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 3,28 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 80 fanów. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Mieszanka soli i pieprzu, bulion z kurczaka, natka pietruszki i garść innych składników wystarczą, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 99% . Spróbuj obfitej marynowanej zupy fasolowej , pożywnej wegańskiej zupy fasolowej i marynowanej zupy fasolowej , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Opłucz i posortuj fasolę.
Umieść fasolę w holenderskim piekarniku lub garnku do zupy; dodać wodę, aby przykryła 2 cale. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia; przykryj i odstaw na 1 do 4 godzin lub do momentu, aż fasola zmięknie.
Odcedź i opłucz fasolę, wylewając płyn.
Wstawić do dużego holenderskiego piekarnika lub garnka do zupy.
Dodać pomidory z sokiem, cebulę, szynkę, bulion, wodę, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, około 1-1/2 godziny.
Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody.
Wyjmij golonkę z szynki i odstaw, aż ostygnie i będzie można ją podać do ręki.
Usuń mięso z kości; wyrzucić kość.
Mięso pokroić na kawałki wielkości kęsa; odłożyć na bok. (Aby uzyskać gęstszą zupę, lekko ją ostudź, następnie zmiel fasolę w robocie kuchennym lub blenderze i włóż z powrotem na patelnię.) Szynkę włóż z powrotem do zupy i podgrzej.
Udekoruj natką pietruszki.