Poza Curry: Suche Masala Nadziewane Bakłażany
Poza Curry: sucha Masala nadziewane bakłażany jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 477 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Mieszanka oleju roślinnego, proszku chili, proszku kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Restauracja w stylu Kaju Curry / curry z nerkowca / masło Kaju Masala, jajko Masala curry, oraz Kurczak Masala Curry.
Instrukcje
Rozetnij bakłażany wzdłuż na ćwiartki, uważając, aby nie przeciąć całej drogi. Łodyga powinna nadal trzymać całe warzywo razem. W małej misce do mieszania połącz proszek czerwonego chili, proszek kurkumy, proszek kminku, proszek amchoor (suszony proszek mango) i 1 łyżkę oleju do pasty. Doprawić do smaku solą.
Delikatnie otworzyć każdy bakłażan, łyżka 1/4 do 1/2 łyżeczki pasty (w zależności od wielkości bakłażana) do każdego i rozprowadzić palcami, aż lekko pokryje wnętrze.
Rozgrzać pozostały olej w dużym rondlu o ciężkim dnie na dużym ogniu, aż się połysk. Ostrożnie wsuń bakłażany do oleju. Odsuń się. Odczekaj 20 sekund, aż jedna strona zostanie lekko usmażona. Delikatnie obróć każdy bakłażan, aby lekko usmażyć drugą stronę. Poczekaj 20 sekund. Obróć ciepło na średnie i przykryj. Pozostawić do gotowania, aż do całkowitego przetargu, o 12 minut ogółem, otwarcie raz włączyć bakłażany nad.
Zdjąć z ognia, odsączyć nadmiar oleju na ręczniku papierowym i doprawić solą do smaku.
Podawać na gorąco z rotis (chleb Indyjski) lub z białym ryżem i daal (zupa z soczewicy).
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Nigl Freiheit Gruner Veltliner]()
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.