Powoli pieczony krem ryżowy budyń
Powoli pieczony krem ryżowy budyń jest deser, który służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 867 kalorii, 8G białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 260 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, ryż z krótkim puddingiem zbożowym, skrzepłą śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Budyń Chlebowo-Maślany Podany Ze Śmietaną I Kompot, Cream & stem Ginger ice cream, oraz Skrzepły krem rozdziela.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Lekko posmarować płytkie naczynie żaroodporne. Ryż dobrze umyć pod zimną wodą, a następnie odcedzić. Mleko i kremy zagotować w wanilii, dodać ryż i cukier, następnie dobrze wymieszać.
Przełóż ryż do przygotowanego naczynia, a następnie zetrzyj gałkę muszkatołową na wierzchu. Doprawić gałkami masła, piec 15 min, obniżyć piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz 3, następnie piec jeszcze 1 godz., przez co budyń powinien być na wierzchu złotobrązowy, a pod spodem kremowy.
Podawać z łyżkami mojego szybkiego dżemu malinowego (poniżej).
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Pudding ryżowy świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "