Poważne sałatki: Grillowany łosoś z tajską sałatką z bazylii ogórkowej

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj poważne sałatki: Grillowany łosoś z tajską sałatką z ogórków Bazyliowych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 407 kalorii, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.43 za porcję. 183 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soku z limonki, sos rybny, liście bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tajska Sałatka z pomidorów ogórkowych z miętą, bazylią i kolendrą, Łosoś z tajską sałatką ananasowo-ogórkową, oraz Sałatka z ogórków koperkowych i 5 innych Super prostych sałatek z ogórków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz czosnek, sok z limonki, olej, sos rybny, kolendrę i cukier w małej misce i ubijaj, aby połączyć. Doprawić solą i odstawić.
Połącz ogórki i bazylię w dużej misce i odstaw do lodówki.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Filety z łososia natrzeć lekko olejem roślinnym i doprawić solą i pieprzem.
Umieść filety skórą w dół na grillu i gotuj, aż staną się złote i lekko zwęglone, 3 do 5 minut (oprzeć się pokusie zaglądania lub odwrócenia wcześniej; gdy filety są ładnie usmażone na pierwszej stronie, powinny łatwo zwolnić). Odwróć filety i kontynuuj grillowanie, aż termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka filetu rejestruje 52° dla średnio rzadkich lub130 dla średnich, 2 do 3 minut dłużej.
Przenieść na duży talerz i namiot z folią. Odstawić na pięć minut.
W międzyczasie Wrzuć ogórek i Bazyl z połową dressingu.
W razie potrzeby usuń skórę z łososia. Łyżka sałatki na wierzchu i mżawka Pozostałe dressing na i wokół łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.