Poussin al Mattone

Poussin al Mattone
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 1 i kosztuje 2,82 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz rosół z kurczaka, skórkę z cytryny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kurczak kalabryjski al Mattone, Pollo al Mattone: kurczak pod cegłą, oraz Poussin Pieczony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: cegła owinięta folią aluminiową
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Połącz kminek, pimenton, 1 ząbki czosnku, rozmaryn, Skórka z cytryny, połowa soku z cytryny, płatki czerwonej papryki, 1 łyżeczka oliwy z oliwek i szczypta soli w małej misce. Delikatnie wmasuj przyprawę w całego ptaka, uważając, aby nie rozerwać skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Pimenton ProszekPimenton Proszek
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Na średnim ogniu posmarować dużą patelnię saute oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Posypać poussin solą i umieścić na patelni, od strony skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PoussinPoussin
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Połóż cegłę owiniętą folią na wierzchu ptaka, aby wcisnąć ją do patelni. Gotować poussin, aż skóra będzie piękny ciemny złoty brąz, o 7 protokół. Odwróć ptaka i nadal gotować, bez cegły, aż temperatura wewnętrzna osiągnie co najmniej 150 stopni F, 5 do 7 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PoussinPoussin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Przenieś poussin na wyłożoną pergaminem tacę z arkuszami i kontynuuj gotowanie w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna najgrubszej części mięsa osiągnie 165 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
W międzyczasie usuń nadmiar tłuszczu z patelni saute i wlej białe wino, pozostały sok z cytryny i czosnek. Złomować wszelkie brązowe kawałki przyklejone do dna patelni i gotować na dużym ogniu, aż wino zmniejszy się o ponad połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
10
Ułóż poussin na talerzu i łyżkę soków na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PoussinPoussin
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia2
Magazyn