Poussin al Mattone
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 1 i kosztuje 2,82 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz rosół z kurczaka, skórkę z cytryny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kurczak kalabryjski al Mattone, Pollo al Mattone: kurczak pod cegłą, oraz Poussin Pieczony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: cegła owinięta folią aluminiową
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Połącz kminek, pimenton, 1 ząbki czosnku, rozmaryn, Skórka z cytryny, połowa soku z cytryny, płatki czerwonej papryki, 1 łyżeczka oliwy z oliwek i szczypta soli w małej misce. Delikatnie wmasuj przyprawę w całego ptaka, uważając, aby nie rozerwać skóry.
Na średnim ogniu posmarować dużą patelnię saute oliwą z oliwek.
Posypać poussin solą i umieścić na patelni, od strony skóry w dół.
Połóż cegłę owiniętą folią na wierzchu ptaka, aby wcisnąć ją do patelni. Gotować poussin, aż skóra będzie piękny ciemny złoty brąz, o 7 protokół. Odwróć ptaka i nadal gotować, bez cegły, aż temperatura wewnętrzna osiągnie co najmniej 150 stopni F, 5 do 7 minut więcej.
Przenieś poussin na wyłożoną pergaminem tacę z arkuszami i kontynuuj gotowanie w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna najgrubszej części mięsa osiągnie 165 stopni F.
W międzyczasie usuń nadmiar tłuszczu z patelni saute i wlej białe wino, pozostały sok z cytryny i czosnek. Złomować wszelkie brązowe kawałki przyklejone do dna patelni i gotować na dużym ogniu, aż wino zmniejszy się o ponad połowę.
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Smak i dostosować przyprawy.
Ułóż poussin na talerzu i łyżkę soków na wierzchu.