Potpie z grzybów i warzyw korzeniowych

Potpie z grzybów i warzyw korzeniowych
Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 6. Jeśli masz sól i pieprz, grzyby, takie jak wspólne, przetarte szałwia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Potpie z kurczaka i warzyw korzeniowych, Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem, oraz Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem.

Instrukcje

1
Umieść Smalce w misce bezpiecznej dla mikrofalówki; dodaj bulion i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%), aż do gotowania na parze, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
2
Odstawić, aż Smalce będą giętkie, co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
3
W miarę moczenia się smalców należy usunąć brud i resztki świeżych grzybów; przycinać i usuwać posiniaczone plamy i przebarwione końce łodygi (w tym łodygi shiitakes). Szybko zanurz grzyby w wodzie i przekręć do mycia, a następnie wyciągnij i osusz (unikaj ich nasycania, są jak gąbki).
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
WodaWoda
4
Pokroić grzyby szersze niż 1 cal na podłużne plastry o grubości 1/4 cala; mniejsze pozostawić w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
5
Roztopić masło na patelni o średnicy 10-12 cali na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj świeże grzyby, szalotki, tymianek i szałwię; mieszać często, aż płyn odparuje i grzyby są rumiane, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
7
Tymczasem ręką ściśnij morele w bulionie, aby uwolnić ziarno. Wyciągnij i wyciśnij do sucha. Ostrożnie wlać bulion morelowy moczony do miary szklanej bez naruszania osadu; pozostawić osad i wyrzucić. Zmierz płyn do namaczania; jeśli jest mniej niż 1 3/4 szklanki, dodaj wystarczającą ilość wody, aby uzyskać tę ilość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
BulionBulion
WodaWoda
8
Wlać na patelnię. Wypłukać miskę, zwrócić do niej Smalce, obficie przykryć wodą i wycisnąć Smalce w wodzie, aby uwolnić pozostały żwir. Wyjąć i wycisnąć do sucha; wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Na patelnię dodajemy smażone Smalce i podgrzewamy, aż się ugotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Opłucz koper włoski; przycinaj i odrzucaj łodygi (zachowując pierzaste zielone liście), koniec łodygi i posiniaczone plamy. Cienko pokroić głowę kopru w poprzek. Posiekać 1/4 szklanki pierzastych liści i zachować kilka gałązek (resztę wyrzucić); przykryć osobno i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
11
W 4 1/2-quart lub większej kuchence elektrycznej powolnej, połączyć koper włoski, ziemniaki i rzepa.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
RzepaRzepa
Koper WłoskiKoper Włoski
12
Wlać gorącą mieszankę grzybową na warzywa; dodać wino. Przykryć i gotować, aż warzywa będą bardzo miękkie po przekłuciu, 5 do 5 1/2 godziny na niskim poziomie, 4 do 4 1/2 godziny na wysokim.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
WinoWino
13
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i śmietanę. Włącz kuchenkę na wysoką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, zastrzeżone posiekane liście kopru włoskiego i szpinak; mieszać od czasu do czasu, aż sos będzie bulgotać, 10 do 12 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SzpinakSzpinak
Koper WłoskiKoper Włoski
SOSSOS
15
Łyżka gulaszu Grzybowo-warzywnego do głębokich miseczek do zupy (pojemność około 2 filiżanek). Szeroką szpatułką, w każdej misce wyłożyć gorące ciasto gruyre na gulasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
16
Udekoruj, w razie potrzeby, zarezerwowanymi gałązkami zielonych liści kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn