Posypka ze szparagów i parmezanu z panierką jajeczną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj szparagi i parmezan-jajeczna kruszonka. Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 86 kalorii . Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Mieszanka soli, chleba, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 72% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to Suflet jajeczny z boczkiem i szparagami , Kanapka jajeczna z boczkiem, szparagami i pesto i Frittata ze szparagami i parmezanem .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Miksuj chleb w misce robota kuchennego, aż powstanie drobny okruch. Spryskaj nieprzywierającą patelnię sprayem do gotowania i rozgrzej patelnię na średnio-wysokim ogniu, aż będzie gorąca. Zmniejsz ogień do średniego, dodaj bułkę tartą do patelni i opiekaj, często mieszając, aż okruchy będą złocistobrązowe i zrumienione, około 5 do 6 minut.
Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.
Zetrzyj jajko na tarce o średnich oczkach lub na tarce o bardzo małych oczkach (używanej do tarcia czekolady lub sera).
W misce średniej wielkości wymieszaj jajko, bułkę tartą, pietruszkę, ser, sól i pieprz.
Gotuj szparagi na parze, aż będą jędrne, ale miękkie, około 3–4 minut.
Ułóż szparagi na półmisku i posyp posypką z parmezanu i jajek.