Portulaka Agnolotti
Portulaka Agnolotti może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 983 kalorie. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka mascarpone, mąka semolina, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć całe jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Agnolotti Bolognese, Dynia Agnolotti, oraz Kasztan Agnolotti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta makaronowego: w mikserze, za pomocą haczyka do ciasta, połącz wszystkie składniki i wymieszaj na małej prędkości, aż składniki zostaną w pełni włączone.
Ciasto wyjąć na posypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i lekko elastyczne. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw w lodówce przez co najmniej 20 minut.
Odetnij kukurydzę z kolby i zarezerwuj jedną filiżankę na później. Pozostałą kukurydzę przecedzić w blenderze, aż będzie gładka i przejść przez Tamis lub chinois.
Przecier kukurydziany ubić w misce nad podwójnym kotłem, aż zacznie gęstnieć. Powinna stać się konsystencją ciasta. Schłodzić puree i zarezerwować 1 filiżankę na później.
Pozostałe puree wymieszać z gotowaną polentą, mascarpone i masłem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieść mieszaninę w torbie z ciastem z półcalową końcówką.
Aby zwinąć agnolotti, przeprowadź makaron przez maszynę do makaronu, aż będzie wystarczająco cienki, aby zobaczyć zarys dłoni przez nią. Arkusz makaronu powinien mieć około 5 do 6 cali szerokości i około 2 stóp długości. Rura Rury nadzienia pół cala wzdłuż dolnej krawędzi arkusza makaronu długości arkusza. Złóż ciasto makaronowe na nadzieniu tak, że ciasto makaronowe teraz otacza " rurkę."
Przewinąć rurkę jeszcze raz, a następnie przyciąć makaron na wierzchu nożem do ciasta, pozostawiając 1/4 cala. Począwszy od jednej strony makaronu "rurki", szczypta rurki w odstępach jednego cala do uszczelnienia boków agnolotti. Następnie za pomocą noża do ciast pokroić agnolotti w środku szczypce, aby je oddzielić.
Wyłożyć makaron na czystą pościel i pozostawić do wyschnięcia lekko, obracając je okresowo. Jeśli nie będą gotowane natychmiast, umieść je w zamrażarce, aby były gotowe do gotowania.
Rozgrzać masło na patelni i gotować pokrojoną kukurydzę, aż zmięknie.
Dodaj krewetki gotować przez 3 do 4 minut, a następnie dodać puree kukurydziane. W międzyczasie gotuj makaron w szybko wrzącej wodzie, aż zacznie unosić się na powierzchnię.
Wyjąć makaron na patelnię z krewetek i kukurydzy i dodać portulaka. Gotować przez 1 do 2 minut i dodać sól i pieprz do smaku. Podziel makaron na 4 potrawy i zjedz.