Portugalskie Burnt Sugar Candy
Portugalskie Burnt Sugar Candy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 50. Jedna porcja zawiera 16 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1 grosz za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ocet jabłkowy, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 6%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Burnt Sugar Cake, Burnt Sugar Cake, oraz Palone Lizaki Cukrowe.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj cukier, wodę i ocet. Doprowadzić do pełnego wrzenia na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie przez około 15 minut lub aż mieszanina zmieni się w głęboki złoty kolor lub użyj termometru cukierkowego. Temperatura powinna osiągnąć 300 stopni F (149 stopni C).
Wyjąć z ognia i wylać na dwa dobrze posmarowane masłem ciężkie talerze obiadowe.
Kiedy cukierki zaczynają twardnieć, wyciągnij z krawędzi płyt. Rozciągnij na długie liny i pokrój na kawałki nożyczkami kuchennymi, nadając każdemu kawałkowi skręcenia. Całkowicie schłodzić przed przechowywaniem w hermetycznej puszce. Ostrożnie! Cukierki będą bardzo gorące podczas ciągnięcia i cięcia.