Portugalska Sałatka z sardynką i ziemniakami z rukolą

Portugalska Sałatka z sardynką i ziemniakami z rukolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj Portugalskiej sardynki i sałatki ziemniaczanej z rukolą. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 601 kalorii, 35g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szalotki, ząbek czosnku, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka z sardynek i ziemniaków z sosem Romesco, {Redux} morze to, czego Ci brakowało - sardynka w puszkach: proste tosty Sardynkowe, oraz Nowa Sałatka Ziemniaczana Z Rukolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć ziemniaki, 1 łyżka oleju i 3/8 łyżeczki soli na blasze pokrytej sprayem do pieczenia; wrzucić dobrze do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
ZiemniakZiemniak
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut. Wymieszać ziemniaki; piec dodatkowe 10 minut lub aż złoty kolor i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połącz 2 łyżki oleju, sok, szalotki, paprykę, czosnek i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
SokSok
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać gorące ziemniaki do miski; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Sardynki osuszyć ręcznikami papierowymi, posypać pozostałą 3/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
7
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać sardynki na patelni; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż chrupiące i gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Ułóż około 1 1/2 filiżanki rukoli na każdym z 4 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
10
Ziemniaki wyjąć z sosu łyżką szczelinową; ułożyć około 3/4 szklanki ziemniaków na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
11
Mżawka Pozostałe dressing na sałatki; top każda z 2 sardynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
12
Podawać z cytryną, posypać pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
PieprzPieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn