Pork Saté
Pork Saté to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 528 kalorii. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka schabu, lite mleko kokosowe, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z sosem Saté, Grillowane Kotlety Wieprzowe Z Sosem Saté, oraz Saté wieprzowe z sosem orzechowo-Mirinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wieprzowinę między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do grubości 1/8 cala, za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta; pokroić w paski o szerokości 1 cala. Odstawić.
Podsmażyć cebulę w gorącym oleju sezamowym w rondlu średniej wielkości na średnim ogniu 7 do 8 minut lub aż cebula będzie miękka.
Dodać mleko kokosowe i kolejne 7 składników; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej, i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, 15 minut lub aż zgęstnieje. Fajne 10 minut. Rezerwy 1/3 szklanki mieszanki mleka kokosowego, i odstawić.
Połącz paski wieprzowe i pozostałą mieszaninę mleka kokosowego w płytkim naczyniu lub dużej plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 1 godzinę.
Drewniane szaszłyki moczyć w wodzie przez 30 minut, aby zapobiec przypaleniu.
Usuń wieprzowinę z marynaty, odrzucając marynatę.
Na szaszłyki nawlecz paski wieprzowe.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (300-35
2 do 3 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Pędzel zarezerwowany 1/3 szklanki mieszanki mleka kokosowego nad grillowaną wieprzowiną na szaszłykach.
Podgrzać ryż w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Łyżka ryżu na półmisek; na wierzch szaszłyki wieprzowe.
Posypać orzeszkami ziemnymi i zieloną cebulą.
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy gotowego ryżu wujka Bena z pełnoziarnistym brązem.