Pomarańczowy drobiazg z kremem Grand Marnier

Pomarańczowy drobiazg z kremem Grand Marnier
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu szkockich przepisów, więc spróbuj pomarańczowego drobiazgu z kremem Grand Marnier. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 477 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz grand marnier, pomarańcze, ser mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pomarańczowy drobiazg z kremem Grand Marnier, Babeczki z mąki kukurydzianej o smaku pomarańczowym i bitej śmietanie Grand Marnier, oraz Herbata dla dwojga: pistacjowo-pomarańczowe mini ciasta z lukrem z serem Grand Marnier.

Instrukcje

1
Skórka 5 pomarańczy za pomocą drobnej strony tarki pudełkowej lub ostrej jak brzytwa tarki, takiej jak Mikroplane; odstawić skórkę na bok. Ząbkowanym nożem odetnij wszystkie pomarańcze. Ustaw 1 pomarańczową stronę cięcia w dół na desce do krojenia. Podążając za krzywą owocu, odetnij skórkę i biały rdzeń. Pracując nad sitkiem ustawionym w misce, pokrój obok każdej cienkiej białej membrany w środek pomarańczy, uwalniając segmenty pomarańczy do sitka i pozostawiając membrany. Wyciśnij sok z membran do sitka i wyrzuć je. Powtórz z pozostałymi pomarańczami, aż będziesz miał 4 filiżanki segmentów i 1/2 szklanki soku (zachowaj resztę obu do innych zastosowań); umieścić w oddzielnych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
TarkaTarka
MicroplaneMicroplane
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać skórkę i 1/2 szklanki likieru do miski soku i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W mikserze na stojaku połącz mascarpone ze śmietaną i ubijaj do uzyskania sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodać 1/2 szklanki marmolady i ubijać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Ułóż jedną trzecią plasterków ciasta funta równomiernie na dnie 3-qt. miska drobiazgowa lub inna miska prosta. Za pomocą pędzla do ciasta namoczyć ciasto 1/4 szklanki mieszanki likierowej. Dollop jedną trzecią kremu Marmolady na wierzchu ciasta. Ułóż 1 filiżankę pomarańczowych segmentów na śmietanie, upewniając się, że najszersza część segmentów leży z boku miski. Powtórz z jeszcze jedną warstwą ciasta, lekko naciskając na nią przed nałożeniem takich samych ilości mieszanki likierowej, śmietany i pomarańczy. Ułożyć ostatnią warstwę ciasta, skropić pozostałą mieszaniną likieru, wygładzić pozostałą trzecią część kremu na torcie, a pozostałe 2 szklanki pomarańczy ułożyć w ozdobnej spirali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(z Kartonu)(z Kartonu)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
W misce bezpiecznej dla mikrofali, podgrzać pozostałą 1/4 szklanki marmolady z pozostałą 1 łyżką. Likier na gorąco; wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Rozgrzej marmoladę na plasterkach pomarańczy. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
8
* Możesz użyć dowolnej kombinacji odmian pomarańczy, w tym krwawych pomarańczy, lub trzymać się tylko jednej, tak jak zrobiliśmy to tutaj z pomarańczami z Walencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blood OrangeBlood Orange
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
9
Zrób z wyprzedzeniem: Zest, segmenty lub cały drobiazg można wykonać 1 dzień wcześniej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn