Polędwiczki wieprzowe pieczone ze świeżymi i suszonymi owocami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej polędwicy wieprzowej ze świeżymi i suszonymi owocami. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 10 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kumkwat, żurawinę lub polędwiczki wieprzowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żurawinę, można śledzić to danie główne z Budyń chlebowy z suszoną żurawiną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe pieczone z gruszkami i suszonymi morelami, Pieczeń wieprzowa z kompot z suszonych owoców, oraz Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Z Salsą Ze Świeżych Owoców dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Posyp wieprzowinę 2 łyżeczkami rozmarynu, solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj wieprzowinę (cięte do dopasowania, jeśli to konieczne) i smażyć na brązowo, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół. Używając szczypiec, przenieść wieprzowinę na talerz.
Dodaj szalotki na patelni i sauté aż brązowy, o 4 protokół.
Dodaj jabłka, kumkwat i żurawinę; mieszaj, aż mieszanina owoców zostanie podgrzana, około 1 minuty.
Dodać bulion, wino i pozostałe 1/2 łyżeczki rozmarynu. Gotować 1 minutę. Powrót wieprzowiny i wszelkie soki na patelni, zwracając się do Płaszcz z sosem.
Umieść patelnię w piekarniku i pieczonej wieprzowiny, aż termometr włożony do centrum rejestry 145 ° F do 150 ° F, o 25 protokół.
Przenieść wieprzowinę na półmisek; odstawić 10 minut. Jeśli pożądany jest grubszy SOS, gotuj soki na patelni, aż zmniejszy się na tyle, aby pokryć łyżkę. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. Wieprzowinę pokroić w poprzek i łyżkę sosu.
Aby zapobiec psuciu się, Umieść kumkwaty w zamykanej plastikowej torbie wyłożonej papierowymi ręcznikami i schłodź. Pozostaną świeże do dwóch tygodni.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Vinan Alicia Las Compuertas Malbec z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Vina Alicia Las Compuertas Malbec
Intensywna czerwień z fioletowymi pasemkami. Niesamowite połączenie intensywności i precyzji. Ujawnia dojrzały owoc i słodki charakter jeżyny, śliwki i czerwonych owoców Marmolady. Dopełnia eleganckie nuty pieprzu, zatoki i cynamonu. Intensywne czarne owoce, duża amplituda i wyraźna suchość. Wyróżnia się delikatnymi Dojrzałymi i jedwabistymi taninami i zapewnia eleganckie i złożone odczucia w ustach. Starzenie się zwiększy złożoność wina.Idealny do sparowania z tłustym mięsem, mięsem dziczyzny, pikantnymi, wolno gotowanymi lub grillowanymi potrawami.