Polędwiczki Wieprzowe Chili-Limonka

Polędwiczki Wieprzowe Chili-Limonka
Chili-Limonka Polędwica wieprzowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 180 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier, sól i pieprz, polędwiczki wieprzowe i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowana Chili Limonka Polędwiczka Wieprzowa, Chili-Limonka polędwiczka wieprzowa na miękkiej Polencie z węgierską papryką woskową i kukurydzą, oraz Polędwiczki Wieprzowe Chili.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. wyłóż dużą blachę do pieczenia z folią. Polędwiczki wieprzowe osuszyć i doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce zmiksuj chili w proszku z sokiem z limonki, sosem sojowym i cukrem. Użyj rąk, aby dokładnie wcierać mieszaninę w polędwicę. Rozgrzej dużą patelnię żaroodporną na dużym ogniu, a następnie dodaj olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać wieprzowinę i zapiekać ze wszystkich stron, obracając mięso szczypcami, w sumie około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
4
Umieść patelnię w nagrzanym piekarniku i piec, aż termometr włożony do środka polędwicy czyta 63°, o 20 do 25 minut, w zależności od grubości polędwicy. Podlewać dowolnymi sokami, które się nagromadziły i dodać 2 łyżki. woda na raz, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Polędwicę wyjąć na deskę do krojenia, przykryć luźno folią i odstawić na 5 minut. Pokrój po przekątnej na kawałki o grubości 1/2 cala i podawaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Menage a Trois Malbec z oceną 4.4 z 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Malbec
Menage a Trois Malbec
Nieodparta mieszanka jeżyn, jagód, ciemnych wiśni i odrobiny przypraw. Dzięki miękkim, okrągłym taninom i aksamitnemu wykończeniu to wino jest uosobieniem pasji.Idealne połączenie z grillowaną wieprzowiną, wędzonym łososiem i makaronem z sosem pesto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn