Polędwica wędzona z plamiakiem i porem
Wędzony plamiak i zupa z pora mogą być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Na 4,92 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 660 kalorii, 42g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 51 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, smukły bekon, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest doskonałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zupa Z Pora I Wędzonego Plamiaka, Bezmleczny Wędzony Plamiak, Por I Zupa Z Fasoli, oraz Risotto z wędzonym plamiakiem i porem.
Instrukcje
Na głębokiej patelni ułożyć plamiaka i zalać mlekiem. Przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i pozostawić w stanie niezakłóconym przez około 5 minut, aż plamiak zostanie właśnie ugotowany. Wyciągnij plamiaka z mleka, usuń skórę i kości i wrzuć na talerz. Zarezerwujcie mleko na później.
Rozgrzać olej w dużym rondlu (najlepiej nieprzywierającym) i delikatnie smażyć boczek, aż zacznie brązowieć.
Dodać seler, por, liście laurowe i ziemniaki i gotować przez kilka minut.
Wlać bulion i zarezerwowane mleko. Doprowadzić do duszenia i gotować przez 10 min.
Dodać płatki plamiaka, kukurydzę cukrową i śmietanę. Doprawić pieprzem (nie trzeba soli) i wymieszać z natką pietruszki.
Podgrzać delikatnie, a następnie podawać.