Polędwica Wołowa Yakitori

Polędwica Wołowa Yakitori
Przepis polędwica wołowa Yakitori może zaspokoić Japońskie pragnienie w przybliżeniu 26 minut. To danie główne ma 514 kalorii, 30g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $4.93 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mirin, olej sezamowy, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina Yakitori, Grill w stylu japońskim: kurczak Yakitori, Wołowina z imbirem i soją, 5 przypraw i sezam smażony Ahi, oraz Polędwica wołowa inkrustowana pieprzem na pomidorze wołowym z kozim serem, smażoną cebulą i sosem z octu balsamicznego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Namoczyć szaszłyki w wodzie co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
2
Połącz 1 łyżkę każdego sosu sojowego, mirin i sake w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać wołowinę, podrzucając do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
4
Odstawić 30 do 90 minut.
5
Połącz pozostałe 3 łyżki sosu sojowego i mirin, Pozostałe 1 łyżka sake i cukier w małym rondlu na średnim ogniu. Dusić 5 do 8 minut lub aż glazura jest lekko syropy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
GlazuraGlazura
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CukierCukier
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Połączyć zieloną cebulę i olej sezamowy; wrzucić dobrze. Kawałki zielonej cebuli i wołowiny na przemian na szaszłyki. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Olej SezamowyOlej Sezamowy
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Szaszłyki grillowe na średnim ogniu (od 350 do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
1 minuta. Przekręcić szaszłyki nad; pędzel z glazury, i grill 1 do 2 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćNormalny
Gotowe W26 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia10
Magazyn