Polędwica Wołowa Yakitori
Przepis polędwica wołowa Yakitori może zaspokoić Japońskie pragnienie w przybliżeniu 26 minut. To danie główne ma 514 kalorii, 30g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $4.93 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mirin, olej sezamowy, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina Yakitori, Grill w stylu japońskim: kurczak Yakitori, Wołowina z imbirem i soją, 5 przypraw i sezam smażony Ahi, oraz Polędwica wołowa inkrustowana pieprzem na pomidorze wołowym z kozim serem, smażoną cebulą i sosem z octu balsamicznego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć szaszłyki w wodzie co najmniej 30 minut.
Połącz 1 łyżkę każdego sosu sojowego, mirin i sake w średniej misce.
Dodać wołowinę, podrzucając do płaszcza.
Połącz pozostałe 3 łyżki sosu sojowego i mirin, Pozostałe 1 łyżka sake i cukier w małym rondlu na średnim ogniu. Dusić 5 do 8 minut lub aż glazura jest lekko syropy. Odstawić.
Połączyć zieloną cebulę i olej sezamowy; wrzucić dobrze. Kawałki zielonej cebuli i wołowiny na przemian na szaszłyki. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do grillowania.
Szaszłyki grillowe na średnim ogniu (od 350 do 40
1 minuta. Przekręcić szaszłyki nad; pędzel z glazury, i grill 1 do 2 minut lub do pożądanego stopnia doneness.