Polna zieleń z gorgonzolą i winogronami
Polna zieleń z Gorgonzolanem i winogronami to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cebulę, ser gorgonzola, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Mieszane warzywa z winogronami, gorgonzolą (lub Roquefort) i migdałami, Sałatka polna z groszkiem śnieżnym, winogronami i fetą, oraz Sałatka polna z groszkiem śnieżnym, winogronami i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 5 filiżanek sałatek dla smakoszy z 2 filiżankami przepołowionych czerwonych i zielonych winogron bez pestek, 1/2 szklanki cienko pokrojonej cebuli, 1 łyżka posiekanego świeżego szczypiorku i 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku.
3 łyżki świeżego soku z cytryny, 2 łyżeczki miodu, 1/2 łyżeczki musztardy Dijon i 1 łyżka oliwy z oliwek extra-virgin do dressingu. Delikatnie wrzucić zieleninę z sosem i podzielić na 4 talerze. Pokruszyć 2 uncje sera Gorgonzola na wierzchu.
Dodaj 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu i 1/4 łyżeczki soli; wrzucić dobrze.