Policzki wołowe duszone w czerwonym winie ze skórką pomarańczową (Joues de Boeuf aux Agrums)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj policzków wołowych duszonych w czerwonym winie z skórką pomarańczową (Joues de Boeuf aux Agrums). Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 849 kalorii, 48g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 13,23 zł / porcja, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, cebulę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Policzki wieprzowe duszone w sosie pomidorowym, Ugotuj książkę: policzki wołowe duszone z granatu z puree z dyni maślanej, oraz Gulasz wołowy z orzechami włoskimi i skórką pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Z półką w środku.
Jeśli używasz uchwytu, pokrój ziarno na 4 kawałki.
Wołowinę osuszyć i doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w 4-do 6-quart ciężkiego garnka na średnim ogniu, aż migocze. Brązowa wołowina ze wszystkich stron, w sumie 6 do 10 minut.
Przełożyć na talerz szczypcami.
Dodaj cebulę, marchew, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu do garnka i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, 8 do 10 minut.
Dodać wino i skórkę i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj wołowinę i wróć do wrzenia. Przykryć garnek i dusić w piekarniku, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 do 4 godzin (policzki wołowe trwają dłużej niż chuck). Doprawić solą i pieprzem.
Wołowinę podawać z marchewką i sosem.