Polewa stekowo-Pieczarkowa
Stek i polewa grzybowa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 361 kalorii, 34g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli i pieprzu, top round stek, olej roślinny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Stek z pieczarkami i pieprzem w kremowym sosie grzybowym Brie, Polewa Do Steków ~ Warzywa Marynowane, oraz Cheesy Steak & Mushroom Panini Z Frytkami Stekowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać olej i usmażyć paski steków i cebulę. Po zakończeniu wyjąć stek i cebulę z patelni.
Do tej samej patelni dodać masło i rozpuścić na małym ogniu.
Mąkę ubić i wymieszać drewnianą łyżką, aż będzie gładka.
Ubić bulion wołowy i gotować, aż mieszanina lekko zgęstnieje, około 2 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać grzyby i powrócić wołowinę i cebulę na patelnię. Dusić przez 30 minut, do miękkości. Sos Worcestershire i kwaśną śmietanę dodaje się na samym końcu.
Nie pozwól, aby polewa się zagotowała. Przechowywać gorące w naczyniu chafing na bardzo małym ogniu.
Podawać na pieczonych ziemniakach.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.