Polewa Jagodowa
Polewa jagodowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 6 i kosztuje 2,73 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jagody, sok z cytryny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 39%. Podobne przepisy to Polewa Jagodowa, Najlepszy Sernik Z Polewą Borówkową, oraz Sernik Z Polewą Jagodową.
Instrukcje
Jagody umieścić w dużym garnku i zmiażdżyć maserem ziemniaczanym.
Dodać wodę i skórkę z cytryny; dusić na małym ogniu przez 5 minut. Przecedzić owoce przez ściereczkę serową, metalowy sitko lub młyn spożywczy, aby usunąć miąższ i nasiona; sok rezerwowy.
W dużym rondlu wymieszaj cukier i 4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aż temperatura osiągnie 260 stopni F (125 stopni C).
Dodaj sok z jagód i gotuj przez 1 minutę. Wymieszać sok z cytryny i zdjąć z ognia.
Ostudzić i zamrozić lub można dowolnie.